Wie ben ik ?

Wie is Lot van Santen...?  

Tja, wie ben ik en wat doe ik in het dagelijks leven precies? Ik ben o.a. een moeder van twee prachtige zoons. Sinds een paar maanden weer vreselijk verliefd op Elmer. En ik run een bedrijf genaamd: E-Power, waarbij ik mensen begeleid in hun avontuur naar een gezonde levensstijl. Naast zingen ben ik toch wel een fanatieke sporter en sta ik graag in de keuken. Ik hou enorm van avontuur en ga er graag op uit om leuke dingen te doen met mijn gezin.

Wil jij mij nog beter leren kennen en dus meer over mij te weten komen? Lees dan mijn antwoorden op de onderstaande vragen over mij.

1.  Sinds wanneer ben je begonnen met zingen?

Al zolang ik mij kan herinneren was ik bezig met zingen. Het begon met de liefde voor Disney liedjes en kinderen voor kinderen. Op mijn 17e deed ik auditie voor een meidengroep bij het platenlabel Shadowzonerecords en ik werd onderdeel van een meidengroep genaamd: “Legacy”. In de tijd van Legacy heb ik onwijs veel geleerd. We kregen zangles, elke week zingen in de studio, choreografie en dansles. Het was een geweldige ervaring. Helaas hield het avontuur na twee jaar op omdat het label failliet ging. Dit was een behoorlijke domper voor mij. Rond mijn 24e werd ik gevraagd om auditie te doen voor een coverband Forecast. Muziek maken met een liveband! Wauw dat is zo gaaf! Inmiddels zing ik alweer 5 jaar in de band 2sDay2, zing ik als zangeres voor de stichting muzikale herinneringen voor verschillende verzorgingstehuizen in Nederland en vorm ik samen een duo: 2Shine met Danny van den Braak. Zingen is mijn lust en mijn leven!


2. Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren op 3 september 1983 in Amsterdam, getogen in Muiderberg en inmiddels woon ik gedeeltelijk in Almere en Naarden.


3. Wie of wat was jouw inspiratie om te gaan zingen?

Door de mooie Disney liedjes heb ik de liefde voor zingen ontdekt. In de puberteit werd dit versterkt door de liedjes van Britney Spears, Christina Aquilera, 3T, BSB en de Spice Girls. 4. Heb je al vaak opgetreden en zo ja waar?

Ja, ik heb al best vaak mogen optreden en ik vind het geweldig! Ik ben een echt podiumbeest! Met de band heb ik al op vele festivals in Flevoland en Noord-Holland mogen staan. Zelf sta ik ook regelmatig op feestjes in kroegen en besloten feestjes. 

5. Wat zijn de titels van je singles?

Helaas heb ik tot nu toe alleen maar covers gezongen en opgenomen! Deze zijn te beluisteren op mijn YouTube kanaal: Lot van Santen. 
Samen met rapper Need needmachine heb ik het nummer: “De Kosmos” opgenomen. Deze komt waarschijnlijk deze zomer uit... maar dat kan ik nog niet met zekerheid zeggen.
Zelf hoop ik dit jaar ook een eigen nummer te kunnen opnemen en uit te brengen. 


6. Waar zie jij jezelf over drie jaar?

De afgelopen twee jaar ben ik onwijs gegroeid als zangeres. Ik heb weer zangles genomen, ben meer zichtbaar geworden door te gaan zingen in verschillende kroegen en karaoke avonden. Daardoor zijn er hele mooie samenwerkingen ontstaan. Ik hoop dat ik over drie jaar een paar eigen nummers  en veel mooie covers heb mogen opnemen. Ook hoop ik dat we nog steeds met de band muziek maken en regelmatig optreden. 


7. Waarmee onderscheid jij jezelf als artiest?

Ik onderscheid mezelf doordat ik allerlei soorten genres kan brengen. Van jaren 60-70-80-90-00 tot nu! Of het nu Nederlandstalig of Engelstalig is, van lekkere uptempo muziek tot mooie ballades. Ik kan zelfs een beetje rappen, haha! Ik ken op dit moment ongeveer 150 nummers uit mijn hoofd, als het er niet 300 zijn... muziek is mijn lust en mijn leven! 


8. Wat is voor jou zelf het mooiste nummer dat je ooit gezongen hebt?

Ik heb een top 3:
1. “Papa” van Stef Bos 
2. “ Someone you loved” van Lewis Capaldi
3. “La vie en rose” van Édith Piaf


9. Hoe bereid je jezelf voor op optredens?

Wanneer ik een optreden aanvraag binnengekregen heb ga ik direct aan de slag met het samenstellen van de Setlist. Zodra ik die helemaal rond heb ga ik wekelijks/dagelijks met deze nummers oefenen en de liedjes “eigen” maken. Ook ben ik een paar weken van te voren al bezig met mijn “outfit”. Het gaat tenslotte om het complete plaatje! 

10. Met wie zou jij ooit een duet willen zingen?

Ik vind het een hele lastige vraag omdat super graag duetten zing. Maar als ik echt een keuze moet maken dan ga ik voor:

Nationaal: 
Zanger: Tino Martin 
Zangeres: Ruth Jacott

Internationaal:
Zanger: Lewis Capaldi
Zangeres: Lady Gaga  

 

  

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info